Managed hosting door True

Discussie

Hyperloop, waar gaat dat naartoe?

 

De Hyperloop van de TU Delft. Beeld: TU Delft

De Hyperloop-wedstrijd dit jaar ging nog door een tunnel van een kilometer lang, maar dat moet, als het aan Elon Musk ligt, volgend jaar een tien kilometer lange tunnel met bocht zijn. Now we're talking! Of toch niet?

Musk tweette dit idee na de Hyperloop-competitie die gehouden werd door SpaceX. Aan deze competitie deed ook een Nederlands team mee van de TU Delft. Helaas eindigden ze als laatste omdat door een communicatiefout de noodrem tijdens de race in werking trad. Het doel van het team was het snelheidsrecord te verbreken door tot 600 kilometer per uur te komen. Ze kwamen 'slechts' tot 196 km/u. Het team uit München won met 465 km/h, 2 kilometer per uur langzamer dan het record van een jaar eerder. In totaal deden 22 teams mee met de wedstrijd. 

Het doel is dus om volgend jaar een tien kilometer lange tunnel te bouwen met de mogelijkheid die vacuüm te zuigen. Deze testtunnel zal ook een kromming krijgen, om te zien hoe de innovatieve voertuigen zich gedragen in een parcours met bochten. 

Hoe ziet u de ontwikkeling van deze andere vorm van vervoer voor u? Denkt u dat het uiteindelijk ergens een nuttig gebruik zal krijgen of blijft het luchtfietserij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6768081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.