Managed hosting door True

Discussie

Wordt materiaalwetenschap belangrijkste technologie?

 

R&D

De belangrijkste onderzoeksrichting voor de komende tien jaar is materiaalwetenschap, althans, dat stelt een artikel in Innovation Excellence. Wat denkt u van de materiaalrevolutie?

Iedereen heeft het graag over kunstmatige intelligentie, quantumcomputers/internet/etc en machine learning, maar volgens Innovation Excellence moeten we een heel andere kant op kijken, namelijk naar de plek waar die systemen gebruikt worden, namelijk bij materiaalonderzoek. Althans, zo denkt Innovation Excellence.

Juist zaken als machine learning en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) zorgen ervoor dat het tempo waarin nieuwe materialen worden bedacht, getest en wel of niet goed bevonden, enorm toeneemt. Daarmee is ai de belangrijke drijfveer van dit soort onderzoek dat zal leiden tot een ware materiaalrevolutie.

Wat hebben we dan allemaal nodig? Betere accu's, materialen om zeldzame aardmetalen te vervangen, systemen om onze grote uitdagingen te lijf te gaan, zoals het immer terugkerende probleem van de klimaatopwarming. Genoeg noodzaak voor nieuwe materialen.

Wat denkt u van de voorspelde materiaalrevolutie?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6702380). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.