Managed hosting door True

Discussie

Luchtfietserij in Parijs

Zijn luchttaxi's tijdens de Spelen van 2024 een serieus plan?

 

Iedereen die weleens naar Paris Charles de Gaulle is gevlogen, weet dat het vervolgens nog een aardige afstand is tot de stad zelf. Je zou vanaf Nederland zelfs de trein kunnen nemen. Om de afstand tussen vliegveld en stad draaglijker te maken, wil Parijs luchttaxi's inzetten tijdens de Olympische Spelen in 2024. Mooie luchtfietserij of serieus alternatief?

Het plan komt in plaats van een snelle exprestreinverbinding met de stad die vertraging heeft opgelopen. De treinverbinding is pas in 2025 af, een jaar na de Spelen. Hoe kun je dan het dramatische verkeer in de lichtstad ontwijken? Via de lucht. (Wie denkt dat Amsterdam of Den Haag weleens verstopt zitten, moet eens autorijden in Parijs.)

De bedenkers van het plan zijn Aeroports de Paris, Airbus en RATP, de regionale vervoerder. Het doel is passagiers direct vanaf de plek waar vliegtuigen naartoe taxiën, de mogelijkheid te geven in een vertical take-of and landing-machine over te laten stappen en vertrekken voor een enkeltje stad.

Een prototype van het beoogde apparaat was onlangs te zien op de Paris Air Show. Wat denkt u, goed idee? Of halen deze bedrijven de deadline niet?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6693091). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.