Managed hosting door True

Discussie

Aanstaande Surface draait wellicht Android-apps

 

Tablets, flaptops of fablets, hoe je het beestje ook wil noemen: de dual-screen-Surface waar Microsoft al maanden in het geheim aan werkt, draait vermoedelijk ook Android-apps. Mooie ontwikkeling naar 'convergence' van applicaties?

Het apparaat waar Microsoft aan werkt, heeft als codenaam Centaurus en kan vermoedelijk Android-apps draaien als onderdeel van Microsofts nieuwe Windows Core OS-systeem of WCOS. Het nieuwe OS moet onder andere een Chromebook-alternatief worden en ook op lichtgewichtsystemen draaien.

Toch zou het ondersteunen van Android-apps wel een bijzondere draai van Microsoft zijn, omdat het bedrijf daarmee ook zijn eigen Universal Windows Platform minder belang toekent. Het zou ook betekenen dat Android-apps zonder Google Play moeten kunnen functioneren, wat betekent dat Microsoft een eigen appstore in het leven moet roepen.

Qua technische specificaties heeft de Centaurus vermoedelijk 10-nm processors van Intel, bezit het misschien ook 5G-verbindingsopties en heeft het apparaat twee schermen en wellicht zelfs een aanzet tot vouwbare schermen.

Wat vindt u van de mogelijkheid dat Microsoft misschien Android-apps gaat ondersteunen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6691874). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.