Managed hosting door True

Discussie

Aanstaande Surface draait wellicht Android-apps

 

Tablets, flaptops of fablets, hoe je het beestje ook wil noemen: de dual-screen-Surface waar Microsoft al maanden in het geheim aan werkt, draait vermoedelijk ook Android-apps. Mooie ontwikkeling naar 'convergence' van applicaties?

Het apparaat waar Microsoft aan werkt, heeft als codenaam Centaurus en kan vermoedelijk Android-apps draaien als onderdeel van Microsofts nieuwe Windows Core OS-systeem of WCOS. Het nieuwe OS moet onder andere een Chromebook-alternatief worden en ook op lichtgewichtsystemen draaien.

Toch zou het ondersteunen van Android-apps wel een bijzondere draai van Microsoft zijn, omdat het bedrijf daarmee ook zijn eigen Universal Windows Platform minder belang toekent. Het zou ook betekenen dat Android-apps zonder Google Play moeten kunnen functioneren, wat betekent dat Microsoft een eigen appstore in het leven moet roepen.

Qua technische specificaties heeft de Centaurus vermoedelijk 10-nm processors van Intel, bezit het misschien ook 5G-verbindingsopties en heeft het apparaat twee schermen en wellicht zelfs een aanzet tot vouwbare schermen.

Wat vindt u van de mogelijkheid dat Microsoft misschien Android-apps gaat ondersteunen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6691874). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.