Managed hosting door True

Discussie

Digital twins niet meer weg te denken

 

Buzzwordbingo 'digital twin' is stiekem nuttiger dan de kwalificatie buzzword in zich heeft, zo toonde de Gemeente Amsterdam ook aan met de digitale tweeling van de gelijknamige stad. Elk dingetje in de openbare ruimte zit in het systeem en zo zijn allerlei processen beter in kaart te brengen en te monitoren. Handig, met de burger centraal, of moet eigenlijk iets anders centraal staan?

In eerste instantie moeten de data in informatie overgezet worden, en daarna moeten ook andere zaken zoals mobiliteit en energietransitie goed gemonitord kunnen worden vanuit alle beschikbare bronnen.

Lastig onderdeel is het verkrijgen van zogenaamde 'softe data'. Dat is volgens het bericht data over hoe bijvoorbeeld mensen zich voelen. Of je dat in een stadsbreed dashboard moet willen zien, is de vraag, maar het zou wel handig zijn om de stad nog een stapje beter te maken.

Uiteraard is ook de toekomst voorspellen van belang. Antwoorden op de vraag wat er 'zou kunnen gebeuren'. Tja, inmiddels zou toch bekend mogen zijn dat voorspellen op basis van data uit het verleden geen garantie biedt voor de toekomst, maar het hoort er inmiddels helemaal bij. Voorspellen. Wat voorspelt u over zo'n systeem?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6689715). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij Gemeente Amsterdam

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.