Managed hosting door True

Discussie

Een jaar AVG, wat zijn uw ervaringen?

 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, beter bekend als GDPR, bestaat nu ruim een jaar. Alles zou veranderen, iedereen beschermd. Sommige Amerikaanse sites weerden Europeanen omdat ze niet aan AVG's wilden voldoen of er te bang voor waren (zo'n fijne aanklaagcultuur). Wat zijn uw ervaringen met deze verordening?

Het is natuurlijk een mooi gegeven dat Europese regels impact hebben op een groot deel van de wereld en daardoor ook de privacy van burgers in andere landen beter beschermd wordt. Dit betekent wel dat de regels niet alleen op papier moeten staan, maar ook toegepast moeten worden, schrijft Bits of Freedom.

De organisatie stelt dat de privacybescherming tot een papieren werkelijkheid wordt teruggebracht waar alleen het zetten van vinkjes in het juiste hokje een bedrijf AVG-compliant maakt. Samen met ontwerpkeuzes waardoor burgers überhaupt hun rechten niet bekijken, klikken ze rücksichtslos door en zo geven ze 'toestemming' voor allerhande marketingmachines.

Ook het politieke blog Politico schrijft over de GDPR en lijkt een stuk minder mild over de toepassing van de verordening. Silicon Valley ligt volgens Politico nog steeds goed dwars en weet nog steeds zijn wetten op te dringen aan de rest van de wereld.

Maar gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. BoF schrijft verder dat steeds meer mensen wel op hun strepen gaan staan en beter willen weten hoe er met hun gegevens omgegaan wordt.

Verschillende EU-privacyorganisaties hebben een tool genaamd 'My data done right' gebouwd waarmee het makkelijker wordt voor burgers om hun gegevens op te vragen.

Al met al, er is heel wat te doen rond de AVG. Wat zijn uw ervaringen en opvattingen tot nu toe?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6678113). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.