Managed hosting door True

Discussie

Pssst, nog een IPv4-adresje nodig?

 

De wet van vraag en aanbod doet het goed op de ip-adressenmarkt. Alleen de Afrikaanse registrar heeft nog voldoende adressen over met als gevolg een levendige handel. Heeft u weleens een tweedehandsadresje aan moeten schaffen?

In het grootste deel van de wereld zijn de vrije IPv4-adressen al een tijdje uitgeput, waardoor er een levendige tweedehandshandel is. Hoewel IPv6 inmiddels toch de go-to-manier van verbinden zou moeten zijn, wil dat nog lastig, terwijl internet dan pas functioneert ‘zoals internet bedoeld is’, zegt het SIDN. Sommigen schakelen IPv6 zelfs uit omdat in sommige gevallen het lang kan duren voordat naar een IPv4-verbinding gezocht wordt (doe dat niet).

Desalniettemin wordt IPv4 nog steeds veel gebruikt en zijn de adresstacks ook gewild. Vandaar dat er brokers zijn die frauduleuze adressen aanbieden. Er zijn dan ook nog genoeg ‘ongebruikte’ IPv4-adressen die wel geleased zijn, maar niet gebruikt worden, schrijft Heficied.

Al met al moeten zowel kopers als verkopers opletten of ze te maken hebben met betrouwbare partijen. Heeft u weleens een IPv4-adresje moeten scoren op de tweedehandsmarkt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6671494). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.