Managed hosting door True

Discussie

Opensourcesoftware sponsoren via GitHub

 

Sinds GitHub overgenomen werd door Microsoft voor het luttele bedrag van 7,5 miljard dollar en opensourcesoftware big business is geworden, is het tijd de 'kleine' softwareontwikkelaar een hart onder de riem te steken in de vorm van sponsoring. Voor welk project zou u wel een paar tientjes per maand overhebben?

Sponsorachtige systemen zoals Patreon inzetten om toch nog wat centjes te krijgen voor softwareprojecten, het gebeurt met enige regelmaat. Maar dit gaat buiten GitHubs wereld om. Daarom bedacht het platform dat het handiger is als je gewoon rechtstreeks vanuit GitHub je favoriete ontwikkelaar of project kunt sponsoren.

Naast het kunnen sponsoren van je ontwikkelaars, voegt GitHub ook een optie toe zodat het voor ontwikkelaars makkelijker moet worden om te zien wie aan welke software bijdraagt en welke software van welke andere software afhankelijk is. Zo kun je als ontwikkelaar ook makkelijker bijdragen aan belangrijke onderdelen van je eigen software die je niet zelf onderhoudt.

Daarnaast is GitHub bezig met het bouwen van mogelijkheden die het makkelijker maken voor gebruikers om alle opensourceprojecten te volgen waar ze op bouwen en of er veiligheidsupdates zijn van deze bibliotheken. Volgens GitHub hebben deze opties niet veel te maken met Microsofts invloed, maar wel dat de ondersteuning vanuit Microsoft het GitHub-team wat extra ruimte geeft om nieuwe dingen te proberen.

Welk project zou u wel willen sponsoren?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6670236). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.