Managed hosting door True

Discussie

De esim wordt salonfähig, zit-ie al in uw telefoon?

 

Telecom

De embedded sim of esim werd ooit ontworpen voor m2m-apparaten, dus meer iets voor internet-of-things-gekkigheid. Inmiddels heeft de esim zijn weg gevonden naar telefoons, tablets en smarthorloges. Heeft u al een esim?

Het duurde even voor de esim zijn weg vond naar de consumentenmarkt en dat heeft veel te maken met de GSMA, de koepelorganisatie van telecomproviders. Ruim twee jaar geleden standaardiseerde deze organisatie de esim-specificatie.

Met een esim heeft de eindgebruiker veel meer ‘macht’ over zijn telefoon. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk van provider switchen, zonder dat je daarvoor naar een lokale winkel moet om jezelf te identificeren. Voor bedrijven natuurlijk ideaal: wissel je van provider, dan hoef je niet iedere medewerker een nieuwe simkaart te geven.

Aan de hardwarekant zitten ook voordelen. Zo hoeft er geen uitsparing meer gemaakt te worden voor een grote, fysieke simkaart, maar soldeert de bouwer gewoon een heel klein chipje op de door hem gewenste plek.

In Nederland zijn nog geen providers die esim's aanbieden, of je moet Truphone gebruiken, een ‘wereldwijde’ aanbieder. Zit ie al in uw telefoon en ziet u naast voor- ook nadelen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6669779). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.