Managed hosting door True

Discussie

Gezichtsherkenning? San Francisco wacht nog even

 

Het geloof in accurate gezichtsherkenning is nog niet groot, althans in de stad San Francisco. Daar heeft de gemeenteraad besloten dat overheidsinstellingen geen technologie voor gezichtsherkenning mogen inzetten. Een van de bezwaren is het verwerken en opslaan van biometrische data. Zijn er volgens u nog bezwaren tegen gezichtsherkenning?

De gemeenteraad van SF stemde met acht tegen een voor een verordening die het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie uit moet bannen voor gebruik door overheidsfunctionarissen in functie.

De reden dat Amerikanen zich in verschillende delen van de VS tegen dergelijke technieken keren, is dat de systemen steeds krachtiger worden en overheden zich steeds meer verlaten op de keuzes die de systemen maken. De overheid zou er volgens enkele raadsleden van San Francisco juist voor moeten zijn om het publiek te beschermen tegen mogelijk misbruik.

Het betekent overigens niet dat dergelijke technologie niet meer gebruikt mag worden, maar dit moet per specifiek geval aangevraagd worden. Daarnaast wil de raad dat de bevolking zich meer uit moet kunnen spreken over surveillancetechnieken.

Kan en mag gezichtsherkenningstechnologie volgens u ingezet worden en zo ja hoe zouden we dat moeten inregelen? Of juist niet?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6668284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.