Managed hosting door True

Discussie

AWS, waar gebruikt u het?

 

gevaar cloud

De grootste cloudprovider is AWS, ofwel Amazon. Dat zal geen nieuws zijn. Wel is de vraag of u om de cloudprovider heen kunt of wilt? De andere vraag is of de aanbieder niet veel te groot is?

Amazon begon in 2006 met zijn eerste diensten als Amazon Web Services als een soort dienstenaanbieder voor bedrijven. Eigenlijk was de dienst ontstaan uit noodzaak de eigen groei te ondersteunen. Het bedrijf had een schaalbaar, betrouwbaar en kosteneffectief datacentrum nodig en al die kennis bleek veel beter bruikbaar dan je in eerste instantie zou denken. In 2003 begon Amazon te denken aan een soort van besturingssysteem voor internet dat later uitmondde in een infrastructure-as-a-service.

Inmiddels is Amazon de grootste aanbieder van clouddiensten. Weinig bekend bij het grote publiek, maar des te bekender bij de kleine tech-elite (waartoe u stiekem behoort). Waar maakt u gebruik van AWS-diensten? En als bonusvraag: vindt u Amazon te machtig of gaat het bedrijf slim om met zijn invloed?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6662966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.