Managed hosting door True

Discussie

Vreest u een ai-wapenwedloop?

 

Vredesorganisatie Pax denkt dat de wapenwedloop met autonome wapens tot een 'catastrofe voor de mensheid' zal leiden. De organisatie baseert zich hierbij op onderzoek naar de status van militaire ai-projecten in de VS, China, Rusland, Frankrijk, Israël en Zuid-Korea. Pax vraagt de staten een verbod in te stellen op ontwikkeling, productie en inzet van autonome wapens.

Naast staten, maakt de organisatie zich zorgen om private bedrijven die op de ontwikkeling van autonome wapens duiken. Pax roept staten dan ook op om in internationaal verband af te spreken dat dodelijke autonome wapens niet door de private sector ontwikkeld mogen worden.

De nobele en nastrevenswaardige voorstellen in het rapport (pdf), hebben we intussen geleerd dat het bestaan van internet ervoor zorgt dat dergelijke moratoria misschien weinig effect hebben. Denk aan printbare wapens uit de 3d-printer en de memorabele film WarGames uit 1983.

Ondanks alles, vreest u een ai-wapenwedloop of denkt u dat het wel los zal lopen en bedenkt ai zelf dat het misschien allemaal niet zo handig is?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6661949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.