Managed hosting door True

Discussie

Volkswagen in de wolken met Amazon

 

Volkswagen gaat samenwerken met Amazon om zijn cloud-computingcapaciteiten uit te breiden met als doel het verbeteren van de efficiëntie en coördinatie van activiteiten in het wereldomvattende netwerk van de Duitse autogigant. Verstandige keuze?

Het geheel moet een basis vormen voor een soort van industriebrede clouddienst waar ook andere bedrijven aan mee kunnen doen. Het moet dan ook een open platform worden. Op zich klinkt dat natuurlijk heel mooi, maar we hebben toch inmiddels geleerd dat andere bedrijven helemaal geen zin hebben een ecosysteem dat door een ander is opgezet en beheerd wordt, binnen te gaan. Denk aan het debacle van Maersk en IBM met hun TradeLens (waar IBM overigens van geleerd zegt te hebben).

Afgezien van de vraag of het handig is om vanuit één bedrijf iets centraal op te zetten waar een decentraal tintje aan moet zitten, is er natuurlijk nog een belangrijke vraag te stellen: krijgen deze twee grootmachten in hun eigen ecosystemen niet veel te veel macht?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6634218). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.