Managed hosting door True

Discussie

HTC komt met nieuwe virtual reality-bril

 

Virtual Reality VR Vive

Virtual reality (vr) is een belofte die allang klinkt, maar uiteindelijk kom je het nog maar weinig tegen. Heeft een enkeling er weleens meegespeeld, nog minder hebben thuis een vr-set liggen, Cardbox-installaties daargelaten. Gebruikt u al vr?

De aankomende bril van HTC heet Vive Focus Plus en richt zich op de zakelijke markt. In tegenstelling tot andere vr-brillen van het bedrijf, registreert de bril bewegingen zonder dat daar de rekenkracht van een computer voor nodig is. Het beeldscherm in de headset heeft een resolutie van 2880 x 1600 pixels.

Naast de headset, zijn er bijbehorende controllers die werken met ultrasoon geluid. De controllers kunnen zowel rotaties als richtingen voor/achter, links/rechts en omhoog/naar beneden registreren.

Velen zien wel een nuttige toepassing voor augmented reality (ar) in het bedrijfsleven, maar voor vr? Waar zou u vr voor kunnen en/of willen gebruiken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6633556). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.