Managed hosting door True

Discussie

Multi-cloud als basis voor fintech

 

Met PSD2 (Payment Service Directive) in full swing, en een heleboel fintech-startups zal het een en ander gaan veranderen aan het financiële landschap. Hiervoor is uiteraard ook een infrastructuur nodig en die zouden we volgens een recent onderzoek vinden in een multi-cloud-infrastructuur. Hoe denkt u dat fintechs zich gaan ontwikkelen?

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Canonical, kijkt naar de veranderingen in de financiële sector met betrekking tot de komst van nieuwe 'cloud-native'-concurrenten. De belangrijkste bevindingen komen uit op meer gebruik van de publieke cloud (IaaS) in de komende twee jaar. Aan de andere kant zorgen veiligheids- en compliance-eisen voor relatief trage adoptie van de publieke cloud.

Het rapport laat verder zien dat financiële instellingen vaak de kennis en kunde missen die nodig is om cloudplatforms in te richten en informatieveiligheid op te vangen. Hierdoor zou volgens het rapport in de nabije toekomst veel vraag komen vanuit de financiële sector voor dit soort diensten.

Uiteraard wordt even aan wat nieuwe technieken gerefereerd, zoals AI, containers en blockchains, wat de systemen op de lange termijn mogelijk weer erg complex maakt.

Hoe denkt u dat de fintech-markt zich op ict-vlak gaat ontwikkelen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6629669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.