Managed hosting door True

Discussie

Was Facebooks downtime te voorkomen?

 

Facebook

Woensdag waren Facebook, Instagram én Whatsapp down. Die tweede heeft voor veel volwassenen boven een bepaalde leeftijd misschien weinig om het lijf, de eerste en de laatste zijn in Nederland immens populair. Voor de concentratie op het werk was de downtime misschien niet zo slecht, maar één foutje zorgde voor grote consequenties.

Een wijziging in de serverconfiguratie zorgde afgelopen woensdag voor een kettingreactie van problemen in het netwerk van het bedrijf. Dit zorgde voor zichzelf herhalende problemen die maar bleven groeien en die niet zomaar even opgelost konden worden.

De downtime van de drie diensten toont het gevaar van vergaande integratie van diensten. Dus nee, Facebook's downtime was misschien niet te voorkomen, maar de downtime van Instagram en Whatsapp misschien wel. En, laten we nou even niet arrogant doen, er zijn best veel mensen die Facebook gebruiken.

Hoe is volgens u de downtime van dit soort grote netwerken te voorkomen of de impact ervan in ieder geval te verminderen? Alvast een voorzetje: dat iedereen moet stoppen met Facebook is weinig zinvol in het licht van andere netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6626067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.