Managed hosting door True

Discussie

Duurzame it, hoe gaan we dat doen?

 

duurzame energie

Vol inzetten op duurzaamheid bij it-inkopen, dat verwacht Dell van de Europese Commissie en nationale overheden. Klinkt prachtig natuurlijk, maar hoe kun je it-producten duurzamer maken, wat denkt u?

Wat is duurzaam, dat is de grote vraag die eerst beantwoord moet worden en daarover blijft het bericht van Dell zelf nog een beetje vaag. Eco-labels, awards, een responsible business alliance code of conduct, en sectorspecifieke richtsnoeren voor de tenuitvoerlegging van sociale en milieuduurzaamheid bij overheidsopdrachten. Het is allemaal nogal wat.

Mooie woorden en hopelijk ook mooie daden, niet alleen van Dell, maar van alle grote spelers binnen de it en de klanten. Wat zijn volgens u de beste manieren om (onderdelen van) it-operaties te verduurzamen? Denkt u dan eerder aan het langer gebruiken van hardware door die slim te upgraden of juist een heel andere kant op, zoals zuiniger serverparken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6621606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.