Managed hosting door True

Discussie

Is Tippin.me de Bitcoin-app die miste?

 

Bitcoin

Al jaren roepen bitcoin-adepten dat de tweede laag bovenop de bitcoinblockchain zal zorgen voor alles wat de bitcoinblockchain zelf niet kan, zoals snel en heel goedkoop transacties uitvoeren tussen partijen. Inmiddels is er een app waarmee je heel makkelijk tips of fooitjes kunt geven via het Lightning Network. Wat denkt u, is tippin.me de killer feature die Bitcoin nodig had?

Tippin.me bestaat inmiddels zo'n drie maanden en heeft ruim 14.000 gebruikers. Dat klinkt niet als heel veel, maar volgens de maker komen er zo'n 200 per dag bij. Om het te gebruiken, hoef je alleen maar je Twitter-account te koppelen. Iedereen kan er vervolgens iets naartoe sturen.

Het doel van de app is voornamelijk het gebruik van het Lightning Network makkelijker te maken, aangezien het achter de schermen best een ingewikkeld verhaal is. Kritiek op het netwerk is er uiteraard ook, want er moet altijd een kanaal open staan om te kunnen betalen of iets te kunnen ontvangen. Daar merkt de tippin.me gebruiker helemaal niks van en die kan makkelijk wat Satoshi's (de kleinste denominatie van Bitcoin) ontvangen. Even voor de rekenarij: 1 Bitcoin bestaat uit 100.000.000 Satoshi, dus op moment van schrijven is 1 Satoshi 0,0000344 euro waard. En die kun je dus versturen. Of een veelvoud natuurlijk.

Nodig? Wellicht, kijk naar een dienst als Patreon waar de nodige kritiek op kwam nadat het een gebruiker had verwijderd. Aan de andere kant zijn er genoeg andere blockchains die voor praktisch geen transactiekosten kleine transacties uitvoeren zonder dat er een tweede laag nodig is.  

Wat denkt u, is een dergelijke dienst mogelijk de killer feature voor het aloude bitcoinnetwerk? Of moet er dan wel wat meer gebeuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6620957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.