Managed hosting door True

Discussie

Google stelt onderbetaalde werknemers bij

 

Uit een interne analyse van Google bleek dat een groep van 10.677 software-engineers onderbetaald werden voor het werk dat ze deden in vergelijking tot hun gelijken, een aantal dat een stuk hoger lag dan in 2017 toen het om 228 werknemers ging. Wordt uw loon wel eens gelijkgesteld?

Hetzelfde werk doen en minder verdienen. Het kan iedereen overkomen en als je erachter komt, is het niet fijn om te horen. Google neemt daartoe jaarlijks de statistieken door van zijn werknemers en wat die betaald krijgen. Vervolgens wordt dat vergeleken met vergelijkbare banen en compenseert het bedrijf de werknemers dat volgt uit het principe 'compensation should be based on what you do, not who you are'.

Om dit eerlijk te doen, gebruikt het bedrijf modellen die zich baseren op werk-gerelateerde inputs, zoals de (markt)waardering voor het geleverde werk, de locatie, level en de prestaties. Managers moeten vervolgens duidelijke redenen hebben om een werknemer minder te betalen dan iemand die vergelijkbaar werk doet.

Klinkt interessant en eerlijk of niet? Is uw loon wel eens gelijkgesteld?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6619290). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.