Managed hosting door True

Discussie

Vouwbare smartphones, hoe ziet u ze in dagelijks gebruik?

 

Smartphone gsm

Afgelopen weken kwamen vier fabrikanten met smartphones waarbij het scherm zelf omgeklapt of uitgeklapt kan worden. Dit geeft een nogal andere formfactor, namelijk van een soort van vierkant en andere vreemde schermformaten, zoals 8:7,1 of 4,2:3. Sommigen vinden het nu al een nutteloze gadget, maar wat denkt u?

Het gaat achtereenvolgens om de Royole FlexPai, Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X en Oppo met een prototype. De eerste drie zouden ergens dit jaar verkrijgbaar moeten zijn met prijzen die respectievelijk oplopen van 1300, via 2000 naar 2300 dollar.

Alleen de Samsung vouwt het grote scherm naar binnen toe waardoor deze telefoon ook een 'normaal' scherm aan de buitenzijde heeft. De andere telefoons vouwen het scherm om de buitenzijde heen, iets dat op het eerste gezicht krasgevoeliger overkomt.

We hebben het hier natuurlijk over een serie eerstegeneratieproducten, waardoor er vermoedelijk nog wel het een en ander aan kinderziektes om de hoek komt kijken. Toch kunnen we ons al vast gaan afvragen wat voor extra mogelijkheden dit soort uitklapbare schermen in de toekomst mogelijk heeft. Grootste nadeel is tot nu toe het omvouwbare gedeelte dat misschien niet helemaal strak te krijgen is. Wat denkt u verder?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6613531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.