Managed hosting door True

Discussie

Microsoft Kinect voor volwassenen

 

Siemens

De Siemens Xbox Kinect

U kent hem vast nog wel: de Kinect, een 'spel- en ontspanningservaring zonder controller' die voor het eerst uitgegeven werd bij de Xbox 360. Het apparaat kwam eind 2010 op de markt en liet gebruikers de Xbox en later ook de PC besturen met gebaren. De Azure Kinect is duidelijk niet bedoeld voor gameconsoles, maar voor serieus gebruik. Wat denkt u over dit apparaatje?

Het kleinood meet slechts 10,3 x 3,9 x 12,6 cm en is bedoeld voor bedrijven en ontwikkelaars. De prijs is er dan ook naar: 399 dollar en niet bedoeld als vervanging voor de Xbox-variant. De SDK biedt cross-platform-sensortoegang voor onder andere de verschillende hardwaresensors, waaronder een infrarood dieptecamera, een rgb-camera en een bewegingssensor. De Sensor SDK heeft zowel een Win32 C-API en preview-ondersteuning voor Linux. De hele SDK komt binnenkort open source op GitHub terecht.

Verder is er een Body Tracking SDK om lichamen in 3D te tracken en de mogelijkheid verschillende lichamen te onderscheiden, ook door de tijd heen. De Linux-ondersteuning hiervoor komt na de Windows-uitgave die medio 2019 gepland staat. Als laatste biedt Microsoft ondersteuning voor Azure Cognitive Services met onder andere spraakherkenningsdiensten en beeldherkenningsdiensten.

Wat denkt u allemaal te kunnen met dit apparaatje?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6613496). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.