Managed hosting door True

Discussie

Privacy, bij ruim 100k Chrome-extensies geen issue

 

Google Chrome

Van de 120.000 Chrome-extensies hebben ruim honderdduizend geen privacybeleid. Met andere woorden: een kleine 85 procent. Maar dat is misschien nog niet het ergste: 38.000 extensies gebruiken libraries van derden met bekende kwetsbaarheden en 42.000 van de extensies leest alle data op bezochte websites. Maakt u zich zorgen?

Veel van de 120.000 extensies zullen weinig gebruikt worden en in die zin niet echt problematisch zijn, maar sommige extensies zie je praktisch op elke computer. In enkele gevallen kun je er niet omheen dat een applicatie data moet filteren, zoals bij een adblocker. Toch drukt het je als eindgebruiker weer even met de neus op de feiten: installeer niet alles zomaar!

Het beveiligingsbedrijf dat de implicaties onderzocht, heet Duo (nee, niet onze nationale bank voor studentenleningen) en heeft een app ontwikkeld die extensies kan scannen en beoordelen op problemen. Deze is te vinden op: crxcavator.io.

Hoe gaat u om met extensies en voor welke bent u bereid (mogelijk) een stukje privacy (of erger) op te geven?

Overigens zijn In totaal zijn 180.000 items te vinden in de Chrome-winkel, maar daar zitten ook zaken als wallpapers bij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6612827). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.