Managed hosting door True

Discussie

Mozilla gebruikt ai om te coderen, doet u dat al?

 

Firefox

De makers achter Firefox gaan met behulp van kunstmatige intelligentie (ai) en machine learning hun code sneller en efficiënter schrijven. Om dit te kunnen, gaan de ontwikkelaars een tool van Ubisoft gebruiken, genaamd Clever-Commit. Gebruikt u al ai om uw code te schrijven?

Clever-Commit zal data gebruiken van het bug-tracking- en versiecontrolesysteem achter Firefox. Vervolgens zal Clever-Commit met behulp van kunstmatige intelligentie patronen of programmeerfouten herkennen gebaseerd op de softwareontwikkelingsgeschiedenis. Op die manier kan Mozilla bugs oplossen voordat de software uitkomt, wat geld en tijd moet schelen.

Als tegenprestatie zal Mozilla bijdragen aan de ontwikkeling van de Clever-Commit-software door programmeertaalexpertise in Rust, C++ en Javascript te leveren, samen met expertise in  C++-code-analyse en analyse van bug-tracking-systemen.

De verwachting is dat Clever-Commit drie tot vier van de vijf bugs kan vinden voordat ze in de code gestopt worden. Gebruikt u al kunstmatige intelligentie om code te checken en zo ja, wat gebruikt u hiervoor? Met als bonusvraag: wat zijn uw ervaringen hiermee?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6606147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.