Managed hosting door True

Discussie

Heeft u AVG-problemen gehad?

 

De Algemene Verordening Persoonsgegevens, ook wel bekend als AVG of GDPR, bestaat nu ruim negen maanden en de meeste bedrijven en instellingen hebben in ieder geval iets gedaan om gegevens anders te verwerken en te beschermen. Bent u tegen problemen aangelopen?

Aan de voorkant ziet het er in ieder geval aardig uit, of windowdressing zoals Computable Expert Tobias op den Brouw zegt. We kunnen ons allemaal nog wel de enorme stroom onzinnige mailtjes herinneren waar ons gevraagd werd nogmaals in te stemmen met bijvoorbeeld nieuwsbriefinstellingen. Ondanks dat dit soort mail niet nodig was, heeft het voor velen vermoedelijk een schonere mailbox opgeleverd.

Nu zijn we een tijd verder en is de vraag hoe het zit aan de achterkant. Gaan bedrijven en instellingen daadwerkelijk anders om met gegevensverwerking van hun klanten of cliënten? Een veelvoorkomend probleem is de te algemene privacyverklaring die niet op het specifieke doel is toegespitst of juist te dichtgetikte verwerkingsovereenkomsten waardoor het werk danig in de weg wordt gezeten door onhaalbare verplichtingen.

Bent u tegen problemen met de AVG aangelopen (zelf of door toedoen van anderen)?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6604330). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.