Managed hosting door True

Discussie

Skype en vervagen van de achtergrond

 

Manager

Het systeem zat al in Microsoft Teams en nu ook in Skype-voor-de-consument: de achtergrond onscherp maken. De functie werkt vooralsnog niet bij Skype-op-mobiel, maar wel op de desktop/laptop. Microsoft zegt het systeem erin gestopt te hebben om de gebruiker een rustiger gevoel te geven. Krijgt u al een rustiger gevoel?

Die extra rust moet komen van het feit dat het niet meer erg is als een boek of iets anders uit de (privé)sfeer achter de Skyper staat: je kunt het toch niet meer zien. Gebruikers van Skype zouden namelijk graag tijdens het Skypen onderzoek doen naar de objecten in de achtergrond.

Het algoritme dat deze functionaliteit heeft toegevoegd, komt uit de Microsoft Teams-applicatie. Met behulp van kunstmatige intelligentie houdt de software het hoofd van de Skyper in focus en vervaagt de rest. Gelukkig herkent de software ook andere menselijke onderdelen, waardoor niet ineens je arm of borstkas geblurred wordt.

Had u wel eens het gevoel dat u de webcam heel ergens anders moest richten in verband met onaangename achtergrondruis?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6602645). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.