Managed hosting door True

Discussie

Smart cities meer dan data, hoe ziet u de slimme stad?

 

Stad smart city

Steden waar apparaten en mensen samen een organisme vormen, verbonden door sensoren en heel veel data. Dat samen zou volgens sommigen al spoedig kunnen leiden tot steden die zelfvoorzienend zijn en in hun eigen drinkwater, voedsel en elektriciteit kunnen voorzien. Hoe ziet u deze vorderingen tegemoet?

Een onderzoeksrapport van IDTechEx doet dat allemaal uit de doeken, in aanloop naar een Smart City-event in Berlijn half april. Alles wordt bij elkaar gesleept: materialen die tot modulaire wegen leiden, gemaakt van gerecycled plastic. Deze wegen zijn dan ook nog eens hol, waardoor ze overtollig water makkelijker kunnen afvoeren. De vervoersmiddelen die er overheen rijden, genereren ook elektriciteit en als het nodig is kan de weg zichzelf ook nog ontdoen van ijs en sneeuw. Uiteraard is ook de straatverlichting daarbij inbegrepen.

Het gaat verder: voedsel verbouwen onder wolkenkrabbers, machtige algen die van alles voor ons produceren en zelfs rioolwaterzuivering. Alles kan blijkbaar ineen. Dit zou ook nog eens niet heel ver in de toekomst liggen, dit soort zero emission-steden.

Al die sensoren die daarvoor nodig zijn, zorgen ook voor mogelijk privacy-problematiek. Maar ook daar is aan gedacht: zet infraroodcamera's in om zo wel bepaalde problematiek op te merken, maar geen mensen meer te kunnen herkennen.

Hoe denkt u dat de slimmestadtransitie gaat vorm krijgen in het komende decennium?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6594665). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.