Managed hosting door True

Discussie

Ai helpt bij berekenen pandwaarde

 

vastgoed

Stel, u ziet een aardig pand voor uw bedrijf en u vraagt zich af: wat moet dat kosten? Dan heeft u eerst een makelaar nodig en de eeuwige neef/vriend(in)/oom/tante/etc. om het geheel eens goed mee door te nemen. Wat als u dat nou eens kunt doen zonder al die extra poespas? Ja, daar is 'ie weer: kunstmatige intelligentie (ai). Waar kunnen we volgens u ai nog meer inzetten?

Een in Delft opgericht bedrijf GeoPhy heeft net een smak kapitaal binnengehengeld van zo'n 33 miljoen dollar om zijn ai-systeem dat commercieel vastgoed op waarde kan schatten een boost te geven. Daarnaast is het mogelijk om data-analyses los te laten op vastgoed van over de hele planeet.

Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen, of in ieder geval postadressen, in Londen, New York en het Litouwse Kaunas. En Delft natuurlijk.

Aan ambities ligt het niet. De ceo van GeoPhy stelt dat ze de waarde van elk gebouw in de wereld willen begrijpen waarbij er een 'paradigmashift' moet komen in de waardebepalingsbusiness van onroerend goed.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6592630). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.