Managed hosting door True

Discussie

Schermtijd minder schadelijk voor jeugd dan gedacht?

 

Kind met tablet

Om u alvast uit de droom te helpen: we weten het eigenlijk niet. Dat is de conclusie van een studie aan drie grootschalige datasets van studies die van alles beweerden over ons welzijn en digitale technologie. Hoe moet het dan wel?

Om wel te weten of en hoe eventueel schadelijke effecten zich tentoonspreiden, zijn beter ontworpen studies nodig en vooral meer duidelijkheid over de manier van onderzoek en toegang tot alle datasets die onderzoekers gebruikten. Het is nu te makkelijk om grote conclusies te trekken uit heel kleine, maar door de groepgrootte toch significant lijkende afwijkingen, maar die conclusie kunt u zelf ook trekken uit het onderzoek.

Cherrypicking is het grootste probleem van gedragsonderzoek en al jaren bekend. Toch komen dit soort slecht uitgevoerde onderzoeken nog steeds groot in het nieuws omdat ze vaak onderbuikgevoelens bevestigen. Hopelijk is dat met meer duidelijkheid over de manier van onderzoeken beter te ondervangen. Hoe denkt u dat onderzoek aan 'nieuwe' digitale omgevingen het best uit te voeren is?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6551343). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.