Managed hosting door True

Discussie

Firefox toonde advertentie, ook boos?

 

Firefox

Met het tonen van een advertentie-die-geen-advertentie zou zijn, haalde Mozilla de woede van gebruikers op zijn hals. Het experiment werd aan 25 procent van de gebruikers getoond en het zou een bedankje zijn voor het gebruik van Firefox. Links- of rechtsom: zonder geld blijft niets bestaan, doneert u wel eens aan een publieke zaak?

Niet alleen Mozilla vraagt gebruikers met regelmaat om donaties, ook Wikipedia en verschillende andere initiatieven doen dat met enige regelmaat. Voor niets gaat de zon tenslotte alleen op. De gewraakte advertentie zou geen advertentie zijn, maar een 'snippet'. De advertentie stuurde ook geen informatie door naar het gelinkte bedrijf, in dit geval Booking, en gebruikers van de link kregen een Amazon-gift-card, ter waarde van twintig dollar, te gebruiken bij een volgende boeking.

Of en hoe Mozilla hier geld voor krijgt, wordt niet duidelijk. Wel is duidelijk dat iedereen ergens af en toe wat centjes nodig heeft om de boodschappen te doen. Doneert u wel eens aan stichtingen als Mozilla of Wikipedia of doen anderen dat wel?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6540976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.