Managed hosting door True

Discussie

Kranten VS plat door malware, wie is de dader?

 

Aanval

Afgelopen weekend kwam een aantal grote kranten in de Verenigde Staten niet uit omdat die allemaal bij dezelfde drukkerij gedrukt worden. Het vermoeden bestaat dat de malware door Noord-Korea is ingezet omdat de ingezette malware uit de Ryuk-familie lijkt te komen. Wat denkt u, inderdaad Noord-Korea of hebben anderen hier meer baat bij?

De getroffen kranten van de Tribune Publishing-drukkerij waren de Wall Street Journal, New York Times, Los Angeles Times, Chicago Tribune en de Baltimore Sun. In eerste instantie ging men uit van 'standaard' serverproblematiek, maar later bleek dat er bestanden met een vingerafdruk van de .ryk-extensie gevonden waren. Uiteindelijk zorgden de serverproblemen voor grote problemen bij de levering van de kranten op zaterdag.

De grote vraag is: wie zit er achter de aanval? Gaat het om de Lazarus Group, die ook achter de Sony-hack in 2014 zat, of is de gevonden ryk-extensie een afleidingsmanoeuvre en kijkt men naar de verkeerde mogelijke daders? Wat denkt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6540454). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.