Managed hosting door True

Discussie

8K oled-schermen voor je tablet of laptop: nuttig?

 

Vragen

Tot op zekere hoogte is een scherm met een hogere resolutie goed, praktisch en bovenal: fijn. Maar er is ook een moment dat het nut ver te zoeken is en dan hebben we het niet over de problemen met schaalbaarheid van het besturingssysteem maar gewoon omdat het geen nut meer heeft voor ons menselijk oog. Wanneer denkt u een 8K-scherm nodig te hebben op een 8,3 of 13,3-inch scherm?

Semiconductor Energy Laboratory ontwikkelde een 8,3 en 13,3-inch oled-scherm met een resolutie van 7680 x 4320 pixels. In geval van het 8,3-inch scherm gaat het om 1062 pixels per inch en een verversingssnelheid van 60 Hz. Het 13,3-inch scherm heeft zelfs een verversingssnelheid van 120 Hz met een ppi van 663. Het 13,3-inch scherm bestaat overigens nog alleen maar in het laboratorium.

Ter vergelijking: een 4K-resolutie op een smartphone met 5,5-inch heeft 801 ppi. Een iets groter 6,5-inch scherm met 8K zou dan al 1355 ppi nodig hebben. Dat is heel wat en niet alleen in resolutie, maar het verbruikt ook meer energie want elke pixel gebruikt ten slotte meer power. En energievreters op draagbare apparaten met accu's, dat is vragen om problemen.

Al met al is er mogelijk wel wat aan te merken op 8K op kleine schermpjes. Maar wanneer is het volgens u wel praktisch of nuttig?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6539966). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.