Managed hosting door True

Discussie

Convolutionele neurale netwerken, past u ze toe?

 

En dan bedoelen we niet of u ze toepast omdat u in uw Google Photo's zoekt, want daar worden ze gebruikt, nee, bent u zelf actief bezig met kunstmatige neurale netwerken of misschien zelfs met convolutionele ('ingewikkelde/kronkelende') neurale netwerken?

Vaak wordt verwezen naar neurale netwerken en machine learning en het voorbeeld dat de software bepaalde specifieke zaken niet herkent. Nog vaker gaat het dan om zaken van vóór 2012. Sindsdien zijn er grote stappen gezet. Nee, niet alles gaat direct goed natuurlijk met een convolutioneel neuraal netwerk. Nog steeds is er een bepaalde context nodig, maar een convolutioneel neuraal netwerk bouwt het geheel in lagen op die elkaar steeds in stukjes overlappen, waardoor de kunstmatige neuronen niet iets missen.

Het gaat misschien wat ver om hier een verhandeling uiteen te zetten met betrekking tot mogelijke toepassingen, maar gebruikt u of bent u van plan zelf binnenkort aan de slag te gaan met dit soort systemen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6536234). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.