Managed hosting door True

Discussie

3D-geprint hoofd zorgt voor hoofdbrekens

 

3D printen

Je kon erop wachten: je telefoon met gezichtsherkenning ontgrendelen heeft een manier om te 'hacken'. Je moet er wel een 3D-printer voor hebben en een Android-telefoon, maar dan hoef je niet je eigen gezicht meer mee te nemen om je telefoon te ontgrendelen.

Apple iPhone X accepteert geen nepgezicht, net als Microsofts Hello-service. Het bedrijf uit Cupertino deed zelf al veel onderzoek naar hoe gezichtsherkenning niet gefopt kon worden met 3D-geprinte of andersoortige technieken. Dat onderzoek heeft blijkbaar z'n vruchten afgeworpen. Dat geldt niet voor (goedkopere) Android-telefoons, dat is ook een van de redenen dat bepaalde apps niet met gezichtsherkenning te ontgrendelen zijn.

Het aantal hogeresolutiefoto's dat van iedereen beschikbaar is tegenwoordig, zorgt ervoor dat er steeds makkelijker beeldmateriaal voorhanden is om een goede 3D-versie van iemands gezicht te vormen, al zijn de tests gedaan met een hoofd gemaakt in een speciale studio.

De tijd zal het leren of iPhones of Microsofts Hello op den duur ook te foppen zijn. Wat is volgens u een goede manier die ook nog eens convenient is om een telefoon te ontgrendelen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6533615). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.