Managed hosting door True

Discussie

Zucht u ook onder personeelstekort?

 

Solliciteren

Uit onderzoek van MSI-ACI komt naar voren dat 57 procent van de it'ers vindt dat de it-afdeling met onderbezetting kampt. Het liefst zouden de it'ers nieuwe eigen collega's krijgen, maar dat lukt niet echt en moeten externen ingehuurd worden. Herkent u de gevoelens?

Naast inhuur van externen (lees: zzp-ers) huren steeds meer bedrijven buitenlandse krachten in. Het gaat dan in 17 procent van de gevallen om EU-personeel en acht procent van buiten de EU, waarbij velen uit India komen.

Een grote zorg bij it-afdelingen is dat leidinggevenden van bedrijven de noodzaak niet zien van het op orde houden van de it-afdeling, al is er de hoop dat dit de komende jaren zal veranderen.

Al met al denkt het gros dat het aantal vacatures niet snel zal afnemen, maar tenminste gelijk blijft of toeneemt. Hoe ziet u de vervulling van i(c)t-vacatures in de komende tijd?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6532708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.