Managed hosting door True

Discussie

Google gaat los met de kunsten

 

Google

Google indexeert de wereld en dus ook de kunsten via het Arts & Culture project. Maandag toonde het Mauritshuis in Den Haag een overtreffende trap van het project, namelijk met een virtueel museum waarin alle 36 nog bestaande schilderijen van Vermeer hangen, waar je doorheen kon lopen met je mobiele telefoon. Tof, maar hoe ziet u Googles plek in zo'n project?

Een van de belangrijkste internetbedrijven begon zijn missie ooit met de slogan dat het alle informatie op de wereld wilde indexeren. In eerste instantie deed iedereen enthousiast mee. Menig universiteitsbibliotheek, ook in Nederland, stelde zijn collectie beschikbaar voor het scannen van de werken door Google Books. Toch vroeg menigeen zich op den duur af of we niet te makkelijk alle informatie overhevelden aan een commercieel bedrijf.

Nu zal het Mauritshuis dit niet zonder hulp van de ontwikkelaars en de prachtige en zeer speciale schilderij-camera van Google voor elkaar hebben kunnen boksen (het ding meet ook diepte van alle oneffenheden op het oppervlak, enzovoort). Hoe zouden Google en de wereld met dit soort informatie om moeten gaan?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6525609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.