Managed hosting door True

Discussie

AWS gaat alles overnemen, mooi voor de standaarden?

 

Foto: Jeroen Jacobs

Andy Jassy, ceo van Amazon Web Services (AWS), hield een keynote en gooide even met wat cijfers: 51 procent marktaandeel, 46 procent groei per jaar. Amazon zelf vindt het bijna zielig dat ze zo ver voorlopen op hun concurrenten. Deelnemers waren meer dan verbaasd. Maar het machine learning-onderdeel was wel het meest in het oog springend. Wat denkt u, wordt Amazon te machtig?

Maar ook managed blockchain en quantum ledger database. Een eigen chip voor machine learning en nog veel meer kunstmatige intelligentie met o.a. SageMaker. Het houdt niet op. Alsof Amazon een nieuwe, eigen beschaving bouwt zeggen sommigen zelfs.

Het is wel duidelijk dat Amazon heel wat in de melk te brokkelen heeft. Het gros van hun zaken is open source, maar zo zorgt het bedrijf er ook voor dat iedereen met ze mee blijft ontwikkelen. Zo gaat het hard. Snel. Sneller dan snel. Bijna niet bij te houden, althans, zo wordt het gepresenteerd.

Wat denkt u, moeten we op Amazon gaan letten en maatregelen nemen of valt het wel mee?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6523912). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.