Managed hosting door True

Discussie

Gepakt op uw tred

 

Biometrie

Mensen herkennen aan hun loopje is misschien wel een grotere inbreuk op de privacy dan gezichtsherkenning. Je kunt altijd nog een plaksnor of een bivakmuts opdoen, je tred maskeren is een stuk lastiger. Wat is volgens u de volgende stap in mensherkenning?

Gezichtsherkenning is misschien een bekender woord, maar misschien moet dat wel veranderen naar mensherkenning, zeker als je naar een nieuw surveillance-instrument kijkt van de Chinese autoriteiten onder de noemer tred-herkenning of gait recognition.

De software herkent de tred van een persoon en ook het postuur. Hiermee zijn personen goed te identificeren. Het loopje hoeft niet per se van een kant bekeken te worden. Ook van achteren blijven personen te identificeren.

Als u dacht dat uw loopje aan te passen met een slepend been of iets dergelijks, dat zou het systeem allemaal doorhebben. Nieuw is de technologie overigens niet, maar het is voor het eerst dat de technologie commercieel gebruikt wordt in commerciële camerasystemen. Leuk, handig en misschien ook een beetje eng. Wat is volgens u de volgende stap in mensherkenning op afstand?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6511044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.