Managed hosting door True

Discussie

Technologie is niet de oplossing voor alles

 

Meedenken

Het klinkt als een no-brainer dat de mens mensenproblemen niet kan oplossen met technologie, maar uit de mond van Sundar Pichai in een interview in de New York Times is het misschien net iets belangrijker. Wat denkt u, is de macht van de techno-believers te groot of ligt het genuanceerder?

Sundar Pichai groeide op zonder koelkast in India en had voor zijn komst naar Californië voor zijn studie slechts enkele uren in zijn leven een computer aangeraakt. Nu leidt hij een van de machtigste tech-bedrijven op aarde, Google, en dat vraagt om bepaalde verantwoordelijkheden.

Het hele interview in de NY Times is doorspekt met de vraag waar technologie in ons leven staat en hoe techbedrijven omgaan met de huidige staat van de wereld. Aan het eind van het interview gaat het over idealisme. Pichai zegt dat het naïef is te denken dat technologie de problemen van de mens kan oplossen. Het is wel een enabler om te helpen dingen te fixen, maar de mens moet het uiteindelijk zelf doen. Aan de andere kant hechten we ook te veel waarde aan hoe groot de 'technologievinger' in de pap is bij onze problemen.

Een ceo kan natuurlijk nooit echt zijn eigen mening geven. Waar denkt u dat hij precies op doelt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6510998). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.