Managed hosting door True

Discussie

Zou Facebook in Nederland dat ook doen?

 

Facebook heeft in verband met de midterms-verkiezingen in de Verenigde Staten een aantal accounts van zowel Facebook als Instagram geblokkeerd. Heel veel waren het er niet: in totaal 115. Zou Facebook dat in Nederland ook doen?

De 115 accounts werden geblokkeerd omdat ze verdacht werden van 'gecoördineerd en niet-authentiek gedrag'. Het socialemediabedrijf ondernam de actie na tips van justitie in de VS. Of de accounts inderdaad gelieerd waren aan trolfabrieken in Rusland, is nog niet bekendgemaakt.

De techbedrijven laten zich in de VS steeds meer zien als waakhonden. Ze hebben het 'hart op de goede plaats', of zoiets lijken ze daarmee te willen bewijzen. Wat denkt u, gaat dit ook lukken in Europa met zo veel verschillende landen en talen? Of moeten we hier nog even genieten van de trollenlegers?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6509187). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.