Managed hosting door True

Discussie

Vakbeweging nodig voor Big Tech

 

In de Verenigde Staten staakten onlangs 20.000 Google-medewerkers en freelancers omdat het bedrijf niet goed omgaat met aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag van hooggeplaatste medewerkers. Wordt het niet eens tijd voor een aparte tech-vakbond die de belangen van werknemers van ict-bedrijven vertegenwoordigd?

Het grootste probleem blijkt te zijn dat de werknemers geen instrument hebben om problemen die spelen in deze moderne bedrijven, aan de kaak te stellen. In Nederland is er meestal nog een ondernemingsraad, en soms zelfs een it-tak van een vakbond, maar in de VS is zelfs dat er niet.

In een artikel stelt Jon Evans dat we misschien eens moeten kijken naar iets dat je 'union 2.0' zou kunnen noemen, een soort van vakbeweging, maar dan een die zich sterk maakt voor het oplossen van de problematiek van nu. Wat denkt u, goed idee of toch niet?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6507881). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.