Managed hosting door True

Discussie

IBM open-sourced zijn Mac-sysadmin-applicatie

 

IBM kantoor in Amsterdam

Wie had dat gedacht? Apples steeds meer favoriet bij IBM-werknemers. En het legt Big Blue ook geen windeieren, want het bespaarde 543 dollar per Mac-gebruiker in de afgelopen vier jaar samen met zijn zelf ontwikkelde Mac Sysadmin-app. Goed nieuws voor Windows?

Dat laatste zou zomaar eens kunnen: omdat de software Mac@IBM zo goed zijn werk doet, is het bedrijf nu ook begonnen met het ontwikkelen van een PC@IBM-applicatie. Wat doet de app? Het geeft systeembeheerders de mogelijkheid om gebruikersdata tijdens de setup te verzamelen. In ruil daarvoor is het makkelijker voor eindgebruikers om hun desktop naar eigen inzicht in te richten dan bij een normaal Mac-systeem. Hiermee heeft IBM een bijna onmisbare tool voor Macs ontwikkeld en die gaat het nu open source maken.

SInds 2015 mogen werknemers Macs gebruiken bij IBM en dat zorgde snel voor veel installaties. Nu zijn het er zo'n 134.000 van de voorheen half miljoen Windows-installaties. Mogelijk zit er ook een positief staartje voor Windows in: een vergelijkbaar beheerprogramma voor Microsofts OS.

Wat denkt u, goede keus Mac@IBM te open-sourcen en willen Windows-gebruikers er ook aan?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6505283). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.