Managed hosting door True

Discussie

HBO-opleiding blockchain: gebakken lucht?

 

De opleiders Computrain en NCOI beweren over een jaar als eerste instituut een hbo-opleiding Blockchain te kunnen aanbieden. De reden: Blockchain is hot. Maar er is nog geen enkele business case opgeleverd met deze technologie. Is het wel verstandig om studenten geld te laten betalen en energie te laten steken in een opleiding gebakken lucht?

Volgens Leo Demont, directeur van Computrain, begint blockchain als technologie langzaamaan volwassen te worden en is er behoefte aan trainingen. Omdat de vraag zo groot is wil hij een hbo-opleiding Blockchain opzetten en over twee jaar een curriculum blockchain hebben ontwikkeld.

Maar lopen Computrain en moederbedrijf NCOI hier niet op de troepen vooruit? Moet er niet eerst worden afgewacht of de hele blockchain-hype wel blijvend is voordat studenten voor niets worden opgeleid? Vooralsnog namelijk blijven de business cases op het gebied van blockchain uit en lijkt het vooral een ontwikkeling die baat heeft bij het verzinnen van problemen waar blockchain dan de oplossing voor zou moeten zijn.

Of is het juist meer dan terecht dat deze twee opleidingsinstituten inspelen op wat de markt wil en een master blockchain gaan aanbieden voor mensen die willen investeren in hun verdere ontwikkeling en loopbaan?

Wat vindt u?  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6496029). © Jaarbeurs IT Media.

5,7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.