Managed hosting door True

Discussie

Ongepatchte Mikrotik-routers mijnen vrolijk monero

 

cybercrime

Cybercrime, het woord is niet meer weg te denken uit de dagelijkse nieuwsberichten waarbij phishing en acquisitiefraude het populairst zijn. De Nederlandse overheid trekt daarom ook 1,2 miljoen euro uit om mkb'ers voor te lichten. Hoognodig, niet in de laatste plaats omdat velen ongemerkt slachtoffer zijn van computervredebreuk. In de router wel te verstaan.

Maandag werd via RTL Nieuws bekend dat vele honderden Mikrotik-routers die in Nederland door veel bedrijven gebruikt worden, niet gepatched zijn. Hierdoor kunnen internetcriminelen ze gebruiken voor het delven van Monero, een cryptovaluta waarbij transacties niet te volgen zijn. Niet alleen de routers zijn geïnfecteerd, vaak zijn ook computers binnen hetzelfde lokale netwerk met een Monero-miner besmet.


Het toont maar weer aan hoe slecht het mkb zich vaak bewust is van zijn kwetsbaarheden. Zeker met een gedaald aantal bedrijven dat zich zorgen zegt te maken over computerveiligheid, is er werk aan de winkel. Wat is volgens u een goede manier om mkb'ers voor te lichten over een betere online veiligheid?
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6474005). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.