Managed hosting door True

Discussie

Nerds zijn niet empathisch genoeg

 

Illustratie: Karl Gottlieb von Windisch, Wikimedia Commons

Amazon Mechanical Turk laat zien dat de slimste jongetjes van de klas weinig empathie hebben voor iedereen die functioneert onder hun denkniveau. Mensen over de hele wereld voeren simpele en vaak geestdodende taakjes uit voor een grijpstuiver om kunstmatige intelligentie verder te brengen. Laat zo'n systeem zien dat onze oppernerds weinig empathie hebben voor de wereld of valt dit wel mee?

Technologische oplossingen voor alles. Vanuit een ivoren toren in Seattle of Silicon Valley is het makkelijk praten: wij gaan de wereld veroveren, wij werken alleen maar aan het beter maken van die wereld en wij werken alleen maar met inspirerende en super intelligente mensen. Ondertussen worden hele legioenen mensen voor een hongerloontje voor eeuwig gebonden.

Hele clickfarms met anonieme werkers trainen voor stuivers de kunstmatige intelligentie van de toekomst. Amazon's Mechanical Turk is daar wel het bekendste voorbeeld van. De podcast Future Shock geeft in aflevering 11 een interessant inkijkje in de microtaakjes waarmee je even denkt een paar dubbeltjes te verdienen.

Bestaat dat parallelle universum daadwerkelijk, of wordt dit schromelijk overdreven?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6469265). © Jaarbeurs IT Media.

7

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.