Managed hosting door True

Discussie

Games-streaming: voorbode van meer?

 

Vrouwen gaming computerspel winnen winnaar

Als games ergens goed in zijn, is het wel het voortstuwen van de limieten van de achterliggende technologie. Videokaarten zijn immers niet echt nodig voor het tikken van een Word-documentje, maar blijken toch best praktisch voor andere zaken dan het op het scherm toveren van prachtige beelden. Nu stapt ook gigant Google in het streamen van games, smaakt dit naar meer?

Er wordt natuurlijk al heel veel gedaan met streamingdiensten, maar het streamen van games wil vooralsnog niet echt lukken. De eerste grote game-naam die streaming beschikbaar kwam, was Quake 3 in 2009, maar daarvoor had je nog steeds een aparte plugin nodig.

De uitdaging voor Google is een nieuwe, AAA-game te streamen op hoge kwaliteit zonder latency en praktisch zonder buffering tussendoor. Hiervoor gaat Google in zee met Ubisoft en de game Assassin's Creed Odyssey. De game is pas net uit en wordt nu al geroemd om de grafische details.

Wat denkt u dat een dergelijke dienst nog meer voor mogelijkheden voor de toekomst kan brengen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6468405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.