Managed hosting door True

Discussie

Apps verdwijnen van 'smart'-tv's, ook last van?

 

Smart tv

De Nederlandse Consumentenbond wil dat er actie ondernomen wordt tegen verdwijnende applicaties op smart-tv's. Apps op tv's die nog geen vijf jaar oud zijn verdwijnen zomaar. Het toont volgens de bond de nadelen van dit type tv steeds meer aan: het beeld is mooi, maar de rest is niet om over naar his t schrijven. Bent u het eens met de actie of denkt u dat er betere oplossingen zijn?

De gemiddelde Computable-lezer gebruikt natuurlijk probleemloos een andere optie om zijn tv 'slim' te maken. Een zelf in elkaar gezette Raspberry Pi of misschien nog wel een oude XBox, al is een Chromecast misschien wel veel makkelijker.

In tijden waarin legacy-apps de kans op lekken en andere veiligheidsproblemen vergroten, is het niet meer dan logisch dat de Consumentenbond strijdt tegen het onrecht dat de gemiddelde tv-kijker wordt aangedaan. Alles moet up-to-date blijven. Alleen, is dat technisch haalbaar of moeten fabrikanten hun ontwerpcycli over een andere boeg gaan gooien?

Wat is volgens u een haalbare oplossing?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6460711). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.