Managed hosting door True

Discussie

Boze Linus en nieuw bijdragersconvenant

 

Ubuntu

Dat Linus Torvalds wel eens chagrijnig uit de hoek kan komen op de Linux mailinglist en daarbuiten, dat wist iedereen al. Dat hij hand in eigen boezem zou steken en een cursus emoties-begrijpen gaat volgen is nieuw. En een nieuwe 'convenant code of conduct'. Een hoop veranderingen, zo lijkt het. Heeft het zin?

Linus Torvalds biedt zijn excuses aan en zegt een tijdje te stoppen met werken. Het is geen burn-out of iets dergelijks, maar misschien wordt de druk als belangrijkste kernel-goeroe toch wel te groot. Zijn doel is in ieder geval om te leren hoe de emoties van mensen beter te begrijpen en hier netjes op te reageren. Dat kunt u jammer vinden.

Verder heeft hij bepaald dat de code of conduct voor mensen die meedoen met het opensourceproject verandert. Voorheen waren de regels kort, iets van: wees excellent naar elkaar toe. Nu is de bedoeling dat er een heel wat langer verhaal in de root van de code-repository komt. Die tekst is op contributer-convenant.org te vinden. Wat denkt u, goede stappen? Of gaat de beste man echt niet veranderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6457093). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.