Managed hosting door True

Discussie

Kunstmatige intelligentie vertrekt uit Europa

 

'Microsoft neemt weer ai-startup over' kopte Computable maandag Het gaat in dit geval om een startup uit de Verenigde Staten, maar het laat zien dat de interesse van ook deze techreus duidelijk ligt bij het behouden van zijn positie in de wereldmarkt.

Niet lang geleden kopte NRC dat 'Nederland kampt met braindrain artificiële intelligentie' waarbij buitenlandse techbedrijven talent uit Nederland en Europa wegsluizen. Het gaat om de bekende Amerikaanse techbedrijven Amazon, Alphabet (met Google, Deepmind en Google Brain), Facebook, IBM, Nvidia en Microsoft.

En het is niet alleen geld waarmee de bedrijven de Europeanen lokken, maar ook eindeloze hoeveelheden data. Universiteiten en bedrijven in Europa hebben daardoor het nakijken. Overigens woedt ook binnen Europa een strijd om talent. Misschien moeten al die kleine landjes hier eens de handen ineen slaan zoals Macron begin dit jaar aankondigde.

Wat denkt u, is er nog licht aan het einde van de tunnel of is dit de zoveelste keer dat Europa zichzelf aan de VS uitverkoopt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6456820). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.