Managed hosting door True

Discussie

Coöperatieve adaptieve cruisecontrol verplicht stellen?

 

TNO voert tests uit met auto's die automatisch coöperatief rijden, ook wel 'platooning'. Dit betekent dat auto's met elkaar, met de wegkant en met verkeerslichten communiceren. In combinatie met simulaties voeren TNO en de TU Delft proeven uit met deze manier van rijden. Als dit bevalt, moet elke auto verplicht een dergelijk systeem krijgen?

De proef vond plaats op de N205 tussen Haarlem en Nieuw-Vennep, een provinciale tweerichtingsweg ook bekend als de 'Driemeren'-weg. Het TNO-systeem in de zeven daarvoor uitgerustte Toyota Priusen verzorgt de communictatie tussen de auto's, de wegkant en speciaal uitgeruste verkeerslichten. Het onderzoek is onder andere bedoeld om te leren wat de effecten zijn op de doorstroming, veiligheid en het overige verkeer. De in-vivo proeven zijn gevalideerd met simulatiemodellen.

Als blijkt dat een dergelijk systeem de doorstroming en verkeersveiligheid positief beïnvloed, moet elke auto die daar opties voor heeft dan verplicht zo'n systeem gaan gebruiken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6452832). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.