Managed hosting door True

Discussie

Thaise centrale bank start eigen cryptomunt

 

Blockchain

Thailand heeft de deuren wagenwijd opengezet voor cryptovaluta- en blockchainprojecten. In het westen zorgen deze woorden tegenwoordig vooral voor chagrijn, in Azië lijkt men daar anders mee om te gaan. In Thailand is het zelfs salonfähig om met de autoriteiten samen te werken met blockchainprojecten.

Dat laatste stoot natuurlijk tegen het zere been van blockchainpuristen, maar zorgt misschien wel voor een versnelde markt. De Bank of Thailand kwam onlangs met een roadmap voor een project genaamd Project Inthanon, een initiatief om een cryptomunt in beheer van de centrale bank uit te geven.

De vraag is of ze daar nog niet gehoord hebben van inmiddels gestrande blockchainprojecten bij centrale banken elders of zit er een andere strategie achter? In Nederland zijn blockchains voor een grote groep burgers al op de stapel 'mislukte projecten' beland. Wat denkt u, zien wij het verkeerd of zij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6445477). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.